Dag 18 tot 23
Door: iris
Blijf op de hoogte en volg Iris
21 Februari 2013 | Ghana, Accra
Vandaag gingen de twee nieuwe huis genoten Elke en Yvon mee naar stage dat was wel gezellig. Met zijn allen in tro-tro. Op stage hebben we helaas niet veel kunnen doen, maar we hebben mee gekeken met de lessen. Het was ook Valentijns dag dus dat was wel leuk. We vooral veel gezien en gespeeld met de kinderen ff rust dagje hihi!. De kinderen lieten ons ook zien hoe ze marcheerden aan Elke en Yvon. Helaas konden we gisteren ook niet de hor deur vinden en hebben we het uit gesteld tot volgende week. Want dan kwam Sjef naar Casee met de nieuwen studenten. Toen we terug naar huis gingen was het wel lang dagje geworden maar Elke en Yvon gaan morgen ook weer mee naar onze stage. We hadden kip gekregen van Amati. S’avonds waren we met alle studenten naar rubstoon gegaan om gezellig wat te drinken. Alleen was wel vervelend dat we geen licht hadden en geen water met het koken maar toen we terug waren hadden we het wel. Als je hier bent realiseer je echt dat je blij moet zijn met water en met stroom in Nederland!!!
Dag 19(15 febr)
Vandaag was het weer sport dag op ons schooltje en dat was wel leuk omdat we dan met de kinderen kunnen bewegen maar het was wel warm om te voetballen. Dus probeerden zakdoekje leggen niemand zeggen uit te leggen. De kinderen deden toen kat en muis in hun verzie en dat was bijna het zelfde hihi!. Dus hebben we dat gedaan. Ook hebben we ander spel uit gelegd een soort iemand niemand is hem. Amatey had ons ook een spel uit gelegd. Het was soort drie op een rij spel, was wel een leuk spelletje. Daarna zijn we ook weer gezellig met zijn allen in de tro-tro naar huis gegaan. S’avonds hebben we lekker chil avond gehad.
Dag 20
Vandaag hebben we eerst lekker uit geslapen tot 8 uur!! Daarna moest ik er toch aan geloven om mijn was te gaan wassen haha!. Vandaag was wel lekker rustig lekker ff naar zee geweest en lekker met voetjes in water. Daarna naar banahous gegaan om de nieuwen meiden te ontmoeten. Dat was wel gezellig. S’avonds zijn we naar Marinata geweest om kampvuur te bekijken. Op Marinata kwamen we twee Nederlanders tegen dat was wel leuk een van hen had hier een hotel samen met familie. Ze hadden hele verhalen, zo hebben we weer ideeën om wat te doen. Met terug weg zijn we ook nog gestopt bij de Rubstoon. Was erg gezellig,is 12.00 uur geworden, veel te laat!!!
Dag 21
Vandaag gingen we roeien maar ik was niet zo lekker dus ben eerst mee gaan roeien maar ze zeiden in het vissers dorpje dat we dat niet konden doen, tenzij we dood wilden. De man die het ons had verhuurt was pissig uiteindelijk hebben we gewoon een rondje gevaren met de motorboot. Daarna ben ik maar lekker ff naar huis gegaan om keer goed uit te zieken van mijn buikpijn en een lekker rustig dagje te hebben. Op tijd naar bed want we moesten om half 6 opstaan.
Dag 22
Vandaag zijn we gestart met het schilderen van de muren op de school. We hebben het alfabet en 0 tot 40 op de muur gezet. Alle kinderen gingen het ook op noemen wat wij op de muur schilderde was erg grappig!. Maar op gegeven moment was het wel warm in het zonnetje. We dachten:”we het af maken morgen af”. De leraren hielpen goed mee. Het was een vermoeiende dag. Het viel ook niet mee om de verf van onze handen te krijgen in de douche!
Dag 23(19 febr.)
Vandaag hebben we het schilderwerk verder af gemaakt op de muur. Zijn weer gestart met een nieuwe muur. Morgen gaan we daar weer verder mee. Zijn ook naar de markt geweest samen met Sjef om te kijken voor hor deur. Maar dat moesten we toch doen in Ada waar wij wonen. Dus terug naar school, de nieuwen studenten kwamen ff kijken op onze stage. We zijn nog even met ons schilderwerk bezig geweest. We hebben ook wat Ghanees eten gegeten maar was wel pittig. Na een hap had ik wel genoeg. Toen we thuis kwamen was het ook weer balen!!! We hadden dus geen stroom en water en nu nog steeds niet!! Dat wordt slapen zonder waaier.
Natuurlijk weer warme groetjes uit Ghana!!!
21 Februari 2013 - 19:59
Janny:
Hoi Iris
Leuke verslagen heb je weer geschreven, wij kunnen ons niet voorstellen dat het bij jullie
zo lekker warm is (misschien te warm) want hier is het heeeel koud.
De kinderen zullen wel blij zijn met jullie, nu de muren zo leuk geschilderd zijn en met jullie spelletjes en aandacht.
Iris geniet er nog van en we kijken uit naar je volgende verslag(.Hopelijk heb je al weer water en stroom).
Dikke kus vanuit een koud s,Gravenmoer.
Kees en Janny.
21 Februari 2013 - 20:11
Sonja:
Hoi Iris,
Hartstikke leuk om al je belevenissen te beleven! Zou zo met je willen ruilen ;-)
Van die zee klopt wel, hoor. Zelfs zwemmen kan heel erg gevaarlijk zijn, zitten heel veel sterke onderstromen.
Blijf je nog lang? Voorlopig vriest t hier nog steeds, dus geniet maar lekker van de zon!
groetjes, Sonja
23 Februari 2013 - 12:54
Hey Iris,
Klopt, dat verwachtte ze toen in eerste instantie ook van ons. En wij zijn ook geen leraren dus dat hebben we ook niet gedaan.. En daarbij, ze leven in een andere cultuur, dus hun gebruiken ook een andere autoriteit om de kinderen bij elkaar te kunnen houden die wij niet hebben. We hebben de wat oudere kinderen wel een keer een woordenpuzzel gegeven en wat opdrachten op het bord gedaan. Dat was wel leuk! Maar voor de rest zou ik gewoon zeggen, dat je daar bent om te helpen en spelletjes te doen. Amartey die begrijpt dat dan wel als het goed is..
Ik ben benieuwd welke en waar jullie nu kamers aan het schilderen zijn, want volgens mij hebben ze dat gewoon graag haha.. Wij hadden toen ook een weeskamer opgeknapt en de kamer van amartey zelf geschilderd.. maar dan zijn er dus meerdere weeskamers ergens?
Ik had net een berichtje naar de andere Ilse terug geschreven, waar heel veel reistips in staan ;)!
Veel plezier dit weekend bij de aapjes en de waterval
Groetjes kelly